Zážitky a reakce týmů


Tým "Pomocná škola" napsal:


101: Tuhle šifru Martina vyluštila okamžitě, protože si ihned všimla, že ta písmenka jsou stejná.
102: Dlouho jsme na ni koukali marně, pak jsem si všimla slova člověk a potom už to byla otázka chvilky.
103: Dýně, Halloween, upír... co má sakra dýně společného s chlebem? Orgové, přiznejte se, kdy jste naposled viděli kuchyni? Jak vypadá stopka od česneku? Ale jinak docela pěkná šifra, na to, že je asociační.
104: Martinovi se líbí jak nápad, tak fakt, že je to příjemně jednoduché. Protože matějčík si s tím předtím marně hrál asi čtvrt hodiny, sluší se dodat, že zjevně jak pro koho.
105: Tuhle šifru vyluštil matějčík bleskově - tak moc, že si napoprvé zapomněl setřídit písmenka podle abecedy.
106: Shodujeme se na tom, že tahle šifra byla strašně překombinovaná. Obrázky jsme měli všechny, strávili jsme nekonečně mnoho času jak jejich hledáním, tak přemýšlením, co znamenají kladná a záporná čísla pásem... hledat, dají-li se značit i jinak, už nikoho nenapadlo.
201: Nevyluštili jsme ji, a strašně jsme si pak za to vynadali. Snad nás zmátlo to, že Ferdinand Sobek byl v některých záznamech jmenován i jako Matyáš. Martinovi se i přesto líbila ze všech šifer nejvíc.
203: Nevíme, jak se z toho dá poznat zrovna buk. Nehledě na to, že to opravdu poměrně přesně odpovídá expanzi Gótů a Vandalů - kdyby nám nebylo jasné, že takhle se to určitě neřeší, Martin by prý zkusil zadat slovo barbar. Až později si uvědomil, že není divu - poznatky o tom, kudy se šířil buk nutně musejí pocházet z míst, kde se dělaly archeologické vykopávky.
204: Martin si ji zkoušel namalovat stejným způsobem, který ukazuje řešení, ale nevycházelo mu z toho nic rozumného.
205: Shodujeme se na tom, že tahle šifra se nám moc líbila. A jak jsme se nad ní společně nasmáli!
301: Skříňka se Martinovi, který se jí ujal maje jako jediný chodivou Javu, moc líbila. Čtyři přepínače odhalil hned a zbytek už zvládl vyzkoušet rychle.
302: Docela otrava. Princip nám byl zřejmý, ale jak zjistit pomocí dostupných zdrojů, který z těch krápníků roste kterým směrem, jsme bohužel neobjevili.
303: Krásný nápad, jen na tom, jak na sobě některé větné členy závisí, jsme se s organizátory poněkud neshodli, takže jsme museli trochu hádat. Docela by nás zajímalo, kde vzali organizátoři šestou úroveň, nám při veškeré snaze nikdy nevyšly víc než čtyři.
304: Okamžitý nápad. A kdybychom neměli všechny čtyři ruce levé, možná to šlo i bez toho pytle na první pokus.
305: Martina s tím bez výsledku trávila celou první hodinu. Půl hodiny před koncem, když to stále nevypadalo nadějně, se Martin rozhodl, že to ještě zkusí stihnout naprogramovat. Stihl.
306: Příjemná skládačka - matějčík se zjevně dobře bavil. Ovšem octahedron jsme zkusili až napodruhé - orgové, kdo vás zkoušel z latiny? Aspoň, že jste v nadpisu napověděli, jak si ji představujete.
401: Není mi jasné, proč jsme nad ní přemýšleli tak dlouho. Když jsme odhalili princip, dali jsme ji z hlavy, ač nikdo z nás není Slovák. Moc se nám líbila, mně osobně potěšilo i medvědí řešení :-)
402: Pěkná jednoduchá šifra příjemně povzbuzující sebevědomí.
403: Strč prst skrz krk... nápad se dostavil čtyři minuty před koncem, řešení asi třicet vteřin nato. Uf.
404: Mít v týmu latiníky se někdy hodí. (A když si to člověk uvědomí hned, ani by nemusel plýtvat časem a síťovými zdroji. Wikipedie umí taky latinsky, ale pomalu.)
405: Mlha, mlha, mlha... kód!

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu