Zážitky a reakce týmů


Tým "Vlhká jáma" napsal:


Díky moc za fajn hru. Užili jsme si ji moc.
Drobná reflexe k šifrám
101. Pravidla Hry – Nádherná forma i nápad, trvalo nám to sice hodně dlouho, ale když se nám rozsvítilo, ještě jsme se velice pobavili.
102. Jak malí – Postup byl jasný po chvilce, jakmile nám docvakl Karafiát+Trnka. V pohodě byla ještě dvojce Čtvrtek+Pilař, první K jsme získali haluzí a zbytek uhodli. Ale mohl to být docela googlovací opruz….
103. 12 obsahuje 26 – Tak na tu jsme neměli. Přijde mi trochu zběsilá, ale je to asi proto, že nám do vyřešení chybělo ještě hodně.
104. Hvězdičky - Krásný aha efekt. Tady bylo výhodou, že tým seděl kolem stolu. Někdo to měl orientované správně, zbytek už byl jednoduchý.
105. Konstrukční – Hezká, tak akorát pracná, velbloud je super a správně ho přečíst nám chvíli trvalo, ale je to logické.
106. Vnitřní neklid – Autorské řešení je překombinované. My při luštění přeskočili první dva kroky – první písmena veršů bily do očí.
201. Koníčkovka – Trochu do počtu, ale na druhou stranu tyto úlohy oceňuji jako sklidňovače mysli.
202. Radar – Jednoduchá, ale moc hezká čistá šifra.
203. Trasa Sendviče 2009 – Tak tu si vyčítáme, to nám mělo docvkanout, ale je to druh zkratu, který míváme. Hezká, čistá, vtipná.
204. TTTTTTTTT – T9 nás nenapadla, pustili jsme se po noha slepých cestách. 18 slov je 9 dvojic. Z prvních slov bije do očí skrytá Dobříš…no a to stačí, abychom se vydali tam, kam jsme neměli. Druhá šifra, za kterou se mlátíme do hlavy.
205. Video – Kačka prostě řekla, že je to morzeovka, dvakrát si to pustila a bylo.
301. Trezor – Zjištění čísla nám možná zcestně přišlo tak pracný, že jsme to odkládali a odkládali, až jsme se k němu nedostali. A možná, že to bylo dobře, protože spojení s Kájou Gottem nás nenapadlo, i když písničku známe. Prostě jsme se na to vykašlali...
302. Data – celkem brzy nám bylo jasné, že to je nějaká grafika. Padla i otázka, proč je to v excelové tabulce a na dlouho na ni nepadla odpověď. Vláďa se rozhodnul to nalejt do buněk a udělat z toho graf na poslední chvíli – stihnul to asi o 40 vteřin.
303. Vánoční dárek – moc pěkná šifra, ale hodně težká a s těžkopádnou tajendkou. Dárek jsme si představili i s mašlí, ale nenapadlo nás sestavit ze slov krychli, a tak jsme tady nepochodili.
304. Noty - Takové čisté rychlé. Že je to Braill nás napadalo rychle, pak už jen troška puntíkování.
305. Barevná cesta - Další sklidňovač mysli pro Majdu.
306. 12 velkých dětí - Ehm. To nám trvalo fakt dlouho. A to mezi námi je nejmenovaný doktor mezinárodních vztahů. Když nás nakonec napadlo (u Kinga a Kennedyho), co v tom hledat, bylo to velmi zábavné...
401. Odpočet - Pěkné metodické, s nutností správné interpretace nakonec. Málem jsme už zadávali TERČ...
402. Kamarádi – Trochu nudná googlovačka. Je úplně jasné, o co jde a najít to šlo rychle.
403. Podivný obrázek – Tady šlo o to, kdo to ponese z tiskárny, protože to bylo evidentní.
404. Tipy – To jsme nedali. Přijde nám, že na správné řešení nic nenavádí a je to jedna z X věcí, které by s tím šly stejně dobře dělat.
405. Mlha - Geniální lahůdka. Budapešť jsme dali rychle, pak jen najít on-line maďarský slovník, a pak už jen žasnout...

Celkově jsme si Sendvič užili, bylo to opět příjemné probuzení z šifrovacího zimního spánku. Snad se nám příště konečně podaří hrát v pěti, kdyby s námi byl letos Honza na dýl než na poslední půl hodinku, třeba bychom byli ještě o trochu výš.

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu