Zážitky a reakce týmů


Tým "Corn Flakes" napsal:

Úvod

Sendvič se líbil, škoda několika šifer, kde chybělo jen malinko. Příště to zkusíme z Londýna ;)

101. - Ulice

Einsteinovky mám rád od prvního přečtení Zapletalovy knihy hlavolamů. Stromy z toho koukaly už z dálky.

102. - Hlavní bitvy posledních 25 let

Naštěstí se já, Jura i Kodyn o sport docela zajímáme :)

103. - Bludiště

Kodyn dokázal najít všechny tři pokyny (nevím jak), já našel střed nejkratší cesty do rohu, ale místo očekávaných písmen K, O, D, x, y tam bylo něco jiného. Nápad s městy nepřišel, škoda zabitého času.

104. - Jméno růže

Na olympijské kruhy jsme přišli hned, pak jsme se ale nedokázali shodnout, jak to nejrychleji vyluštit. Nakonec jsme se ukázkově rozštěpili, Jura šoupal písmenka ze Scrabblu, Kodyn si vystříhal a popsal papírové kruhy a já s Didi klikal do Bludiště. Kodyn vyhrál ;)

105. - Hlášky

Asi to mohl dělat i někdo jiný než já, ale od filmových šifer se prostě nenechám odstrčit ;)

106. - CTRL-ALT

Hezké, milé, správný nápad přišel rychle. Jen jsme chvíli googlili, jestli neexistuje nějaké synonymum pro elektromotor končící na -del.

201. - Hodina matematiky

Výborná analytická šifra, výborné luštění ve dvou těsně před celou, výborný pocit, když jsme to stihli :)

202. - Hodina chemie 1

Tady nás zdržela jen z nějakého důvodu tučně vytištěná některá elka. Naštěstí ne na dlouho.

203. - Hodina chemie 2

Pěkná týmová asociační šifra. Na to, že do kostela nikdo prakticky nechodíme, to nebylo špatné :) Naštěstí šla tajenka domyslet i bez dvou řádků.

204. - Hodina ekonomie

Rubl z toho příliš křičel, ale chápu, že bez něj by to asi nešlo ;)

205. - Hodina historie

Dobré, krom Barmy jsem přišel na všechny vlajky. Ovšem druhý krok nás prostě nenapadl, přestože se nabízel. Místo toho jsme zkoušeli různé polské kříže a tak. Nevyluštění této šifry mne mrzí asi nejvíc, protože jsem do ní dal hodně času a nic z toho nebylo.

301. - Padesáté zvíře

Dle statistik nejlehčí šifra, kterou Cornflakové nedali. Australských zvířat jsme si všimli, ale jinde jsme takovou jednoznačnou šestici neviděli, takže nás to prostě nenapadlo. Dost času jsme strávili snahou rozdělit zvířátka podle nějakého klíče do jednoznačných dvojic. Marně.

302. - Pátrání

Díky Perníkové chaloupce jsme rychle věděli, jak přeložit popis delikventů, a s trochou počítání a přepočítávání jsme +- vyluštili i křížovku. Naštěstí ani tady nemusela být celá plná.

303. - Vybarvi si bludiště

Veliké díky patří Kodynovi, který se drbal s vybarvováním. Mendělejeva jsme viděli hned, najít pak tu jednoznačnou cestu trochu trvalo, ale stihli jsme to.

304. - Barevné video

W? T? F? Asi bereme jiné drogy než orgové.

306. - Křížovka

Až teď jsem si všiml, že to vlastně byla jen jedna křížovka z různých úhlů pohledu :) Nicméně toto nedocvaknutí nám při luštění nevadilo.

307. - Písmena a vlajky

To byla římská vlajka??? Naštěstí to šlo i bez ní. Při jejím hledání jsme zjistili, že i esperanto má svoji vlajku ;) Že byla taková šifra na Palapeli jsme stihli úspěšně zapomenout, takže orgové, nebojte se recyklovaných šifer ;)

401. - Šachy na papíře

Nápad na formáty byl hned, pak už tu úlohu Zdenál s Kodynem nějak odtahali. Takže vlastně ani nevím, jakou mám dát obtížnost :)

403. - Tajné písmo

Druhá, dle statistik jednoduchá šifra, na kterou byli Cornflakové krátcí. Nejhorší je, že stejný princip byl už na Paralaxe, kde jsme si na tom také vylámali zuby a pak se zapřísahali, že to bylo naposled.

404. - Svátky

"Čeho je 7 a 5 a 7 a 5?" Tato otázka bohužel nebyla během hry uspokojivě zodpovězena. Místo toho jsme přemýšleli, proč jsou všechna jména na pět písmen, případně se z nich snadno taková jména dají udělat (Jarda, Gabča...). Minulost neovlivníš, ale orgové možná mohli jako řešení dát někoho jiného, než Borise, který zapadal do tohoto nezamýšleného schématu.

A zpětně oceňuji nápovědu k této šifře obsaženou v Mlze. Bohužel pro nás jsme ji neodhalili.

405. - Mlha

Boží! Stálo nás to dvě minuty času navíc, protože tohle jsme prostě museli dokoukat i po vyluštění :)

Závěr

Za Corn Flakes sepsal Des.

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu