Účastnický poplatek

I za současné situace na Ukrajině je způsob výběru startovního poplatku pro Sendvič záměrně nezměněn a zůstává stejný. Rozhodně podporujeme sbírky ve prospěch Ukrajiny, informace jak můžete pomoci jsou například na serveru www.stojimezaukrajinou.cz. Současně bychom ale nechtěli, aby kvůli této krizi zcela zapadly jiné neziskové aktivity. Situace na Ukrajině je mimořádná a vyžaduje mimořádné příspěvky. Vaši organizátoři.

Informace pro opozdilce:

Pokud se váš tým zaregistroval až po 11. 3. nebo jste nestihli zaplatit včas, zaplaťte jedné z organizací, která umožňuje online platbu. Certifikát či potrvrzení platby nám pak pošlete obratem a to nejpozději do sobotního dopoledne.

Náklady na tuto hru jsou nízké, pro nás organizátory peníze nepotřebujeme. Chceme ale zabránit machinacím s přihlašováním a zároveň pomoci jinde, proto budeme vybírat účastnický poplatek. Tento poplatek půjde ve prospěch níže uvedených neziskových organizací. Každý tým si vybere jednu z nich a přímo této organizaci zaplatí poplatek.

Minimální účastnický poplatek činí 100 Kč za tým. Tato částka je chápána jako záchytné minimum (tým hrající poprvé, co moc netuší, do čeho jde; tým bezdomovců hrajících z počítače ve veřejné knihovně; osamocený hráč; tým, co má děsnou alergii na neziskový sektor; ...). V průměru ale očekáváme vyšší startovné, přesná výše záleží na vás a na vašem vztahu k nabízeným neziskovkám.

Pro inspiraci uvádíme doporučené částky startovného, které nám udělají radost:

  • studenti: 60 Kč na hráče (300 Kč za pětičlenný tým, 12 EUR)
  • pracující: 100 Kč na hráče (500 Kč za pětičlenný tým, 20 EUR)
  • borci: 200 Kč na hráče (1000 Kč za pětičlenný tým, 40 EUR)
  • informatici: 2^8 Kč na hráče (2^10 Kč za 2^2členný tým)
  • kreativci: jiné kreativní částky (palindromy sudé délky, rok narození posledního dítěte, ...)

Příspěvek zaplaťte přímo na konto vámi vybrané organizace nebo pomocí certifiátu/potvrzení, které nám pošlete. Abychom vás motivovali k vyšším příspěvkům, fotogalerie týmů bude řazená dle jejich výše.

Přihlásit se a zaplatit je potřeba nejlépe do pátku 11. 3. 2022. Po tomto datu zkontrolujeme, zda peníze dorazily, a v případě nesrovnalostí vám v následujícím týdnu dáme vědět.

  1. Domácí hospic Vysočina, o.p.s (online platba)

    Obecně prospěšná společnost se sídlem v Novém Městě na Moravě poskytuje terénní paliativní hospicovou péči vážně nemocným a umírajícím lidem, zejména onkologickým pacientům, na Novoměstsku, Jihlavsku a Velkomeziříčsku. Naším posláním je doprovázet umírající a umožnit jim prožít důstojně a pokud je to možné v rodinném kruhu poslední týdny, někdy jen dny či hodiny svého života, a také pomáhat jejich rodinám, aby tuto krizovou situaci zvládli. Domácí hospicová péče je našim nosným programem. Poskytujeme také alternativu domácí péči na tzv. rodinném pokoji. K dispozici máme dva rodinné pokoje, umístěné na Oddělení dlouhodobě nemocných přímo v Nemocnici Nové Město na Moravě. Jedná se o nadstandardně zařízené pokoje, v nichž mohou rodina či blízcí pobývat u nemocného pacienta až do jeho úmrtí. Další naší činností je poradna Alej pro truchlící pozůstalé, kteří se těžce smiřují s odchodem svého blízkého. V rámci dobrovolnického programu navštěvují naši odborně proškolení dobrovolníci Domovy pro seniory a zařízení LDN.

    Více zde : https://www.hospicvysocina.cz
    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  2. Paspoint

    PASPOINT,z.ú. je nástupcem Asociace pomáhající lidem s autismem APLA - JM, která vznikla v roce 2002 z iniciativy rodičů a odborníků, kteří pracují s osobami s poruchami autistického spektra (PAS) , jako součást celostátní organizace APLA s působností pro Jihomoravský kraj. Veškeré aktivity organizace vycházejí z obecného cíle zkvalitnit život lidem s PAS, snažíme se proto podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem.
    Snažíme se proto všemi prostředky podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem i jejich rodinám v oblasti diagnostiky, podpory vzdělávacích programů, dalšího vzdělávání odborníků, postupné integrace a aktivního trávení volného času osob s PAS. Poskytujeme 4 registrované sociální služby ve smyslu zákona o sociálních službách - osobní asistenci, ranou péči, sociální rehabilitaci a sociálně aktivizační službu. Dále provozujeme dobrovolnické centrum s akreditací MV ČR, volnočasové aktivity, vzdělávací kurzy s udělenou akreditací od MPSV ČR pro odbornou i laickou veřejnost, pravidelná setkávání rodičů, kulturní akce a přednášky a další. PASPOINT je nástupcem Asociace pomáhající lidem s autismem APLA JM, která vznikla v roce 2002 z iniciativy rodičů a odborníků, kteří pracují s osobami s poruchami autistického spektra (PAS), jako součást celostátní organizace APLA s působností pro Jihomoravský kraj. Veškeré aktivity organizace vycházejí z obecného cíle zkvalitnit život lidem s PAS, snažíme se proto podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem.

    Více zde : https://www.paspoint.cz/

    Číslo účtu je: 2900 644 193/2010 (FIO Banka)
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  3. Lékaři bez hranic (online platba)
    Podle Lékařů bez hranic mají všichni lidé právo na pomoc a ochranu svých základních potřeb bez ohledu na národnost, barvu pleti, politické nebo náboženské přesvědčení. Aby byla humanitární pomoc účinná a dostalo se jí všem potřebným, musí být nestranná a nezávislá na politických či ekonomických zájmech.

    Hlavní aktivitou organizace Lékaři bez hranic je poskytování odborné léčebné a preventivní zdravotní péče lidem v nouzi. Základním cílem je záchrana lidských životů a pomoc ohroženým populacím překonat krizi a usnadnit jejich návrat ke svým původním životům. Všechny ostatní aktivity (zásobování pitnou vodou, distribuce potravin apod.) vykonávají Lékaři bez hranic jen dočasně a to pouze v případě, kdy je to nezbytné a na místě není žádná jiná organizace, která by je zajistila. Zajištění zdravotnické pomoci je tak hlavní činností všech akcí Lékařů bez hranic.

    Více zde : http://www.lekari-bez-hranic.cz/

    Na stránkách organizace v sekci "Darujte" přispějte prostřednictvím projektu on-line dárcovství Darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  4. Zdravotní klaun (online platba)

    Zdravotní klaun je nezisková organizace s národní a mezinárodní působností, která přináší humor a radost hospitalizovaným dětem, geriatrickým pacientům a dalším potřebným v oblasti zdravotnictví. Tím přispívá ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím speciálně vyškolených zdravotních klaunů a souvisejících projektů.

    V současné době 86 zdravotních klaunů navštěvuje pravidelně 64 nemocnic a 7 domovů pro seniory. Aktivitou od roku 2001 si Zdravotní klaun vybudoval stabilní postavení, dobré jméno a velmi sympatickou tvář, která má podporou široké veřejnosti.

    Více zde : http://www.zdravotniklaun.cz/
    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  5. Klub svobodných matek (online platba)

    Rodinám samoživitelů poskytujeme finanční, materiální a odbornou právní pomoc. V našich programech pomoci pomáháme s financemi na zajištění potravin a nákladů na bydlení, dětem hradíme obědy ve školkách a školách, letní tábory a vánoční dárky. Příjemci pomoci jsou důkladně prověřováni a spolupracujeme s terénními sociálními pracovníky, azylovými domy a pobočkami Úřadu práce.


    Více zde : https://www.klubsvobodnychmatek.cz

    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.



  6. VLK - Lesoochranárské zoskupenie (slovenská organizace)

    Občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1993 a ktorého cieľom je záchrana prirodzených lesov formou absolútneho nezasahovania do prírodných procesov. Príspevky z hry Sendvič využijeme na výdavky spojené s kúpou lesných pozemkov v pohorí Čergov, na ktorých sa nebude robiť NIČ.

    Medzi najvýznamnejšie úspechy VLKa patrí:

    2004 – založenie prvej súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia (21 ha) v Čergovskom pohorí a druhej rezervácie Rysia (30 ha) v Strážovských vrchoch.
    2005 a 2007 - rozšírenie PR Udava z 52 ha na 393 ha a NPR Kyjovský prales z 53 ha na 397 ha.
    2008 a 2015 – vyhlásenie PR Bisce s rozlohou 28 ha a PR Borsukov vrch s rozlohou 146 ha.
    2007 - 2009 zastavenie ťažby kalamitného dreva v dolinách Tichá a Kôprová /TANAP/.
    2013 – 2018 výrazné zlepšenie stavu ochrany vlkov na Slovensku.
    2006 – 2018 prikúpenie 84,52 ha lesa v blízkosti Vlčej v Čergovskom pohorí.
    2017 - na základe podnetov VLKa UNESCO požiadalo SR o zastavenie ťažby a poľovania na celom území podľa nominačného projektu pre slovenskú časť lokality Karpatské bukové pralesy.
    2014 - 2018 presadili sme zmenu zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie, ktorá zastavila dotovanie spaľovania kvalitného dreva a ukončila BIOMASAKER.
    2019 – 2022 nové prírodné rezervácie PR Vihorlatský prales (2 160 ha) a PR Rydošová (88 ha) ako súčasť UNESCO lokality Karpatské bukové pralesy, 3. SPR Roháčia (17 ha), PR Veľký Bukovec (973,97 ha), PR Pramene Vydrice (483,49 ha)

    Více zde : www.wolf.sk

    Číslo účtu je: SK06 7500 0000 0003 8321 7353 (ČSOB pro SR - pozor účet je v EUR)  nebo 191010622/0300 (ČSOB pro ČR)
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  7. Clovek v ohrození (slovenská organizace, online platba)

    Sme nezisková organizácia, ktorej cielom je pomáhat tým, ktorí to najviac potrebujú. Od roku 1999 podávame pomocnú ruku ludom, ktorých najrôznejšie okolnosti oberajú o ich ludskú dôstojnost a slobodu. Ludom, ktorí trpia dôsledkami vojen, obetiam prírodných katastrof, ci tým, ktorí žijú v podrucí autoritárskych režimov alebo žijú v podmienkach úplnej chudoby - rovnako vo svete, ako i na Slovensku.
    Více zde : http://clovekvohrozeni.sk/

    Po zaslání příspěvku pod odkazem "Darujte" (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.