Zážitky a reakce týmů


Tým "coredump" napsal:

Úvod

Jeden z nejlepších Sendvičů posledních let (pochopitelně ovlivněno tím, že nám to docela šlo). -Yenya

Souhlas (B.)

101. - V ringu

Tady ty video/audio/"odpozoruj reálný svět" šifry nemám moc rád. Naštěstí jsem přišel už k rozluštěné šifře a posunul ji správným směrem (-Y.)

102. - Osmisměrka

No ještě že jsme nespadli do pastí s knihou, jak je zmiňována v diskusi. +1 za použití Calypso (-Y.)

103. - Popisky

Jako zajímavé, lehce nekorektní - tyhle věci se v každé oblasti říkají jinak. Když jsem řekl "sec mazec, ale nevím jestli se to používá ještě jinde než u nás doma", tvrdil zbytek týmu, že to nikdy neslyšeli (-Y.)

104. - Barvy

Pěkné (-Y.)

107. - Pětipísmenné heslo na T

Zajímavé, chybělo nám možná 10 minut na doluštění. Zdi a mezitajenku jsme měli, napasovat to na semafor jsme nezvládli - chtěli jsme každou zeď považovat za písmenko s tím, že zeď byla na nějakém řádku a sloupci, (1-4 přesně nebo mezi 1 a 2, 3 a 4, atd.).

202. - Příliš mnoho indicií

Strategie "počkat" a podívat se znovu se ukázala jako rozumná. Vyřešili jsme tak u 26 indicií, asi po třetím reloadu. (-Y.)

203. - Střed

Pěkné! (-Y.)

204. - Trzy siostry

Tohle jsme vyscrabblili na standardní Polský kříž s tím, že jsme si napsali písmena při otočení o 45° doleva a 45° doprava, a ono to přibližně vydalo řešení. Autorské řešení je pěknější, ale vlastně nebylo potřeba. (-Y.)

205. - Meta-Sendvič

Docela pracné - zkoušeli jsme brát prostřední tým, čísla týmů, pořadí odevzdání, ale nakonec skutečné řešení bylo pěkné. Jen variant k ověření bylo fakt hodně. (-Y.)

302. - Ach synku

Dvě videošifry v jednom Sendviči je minimálně o jednu, ne-li o dvě více, než je zdrávo. Fuj videošifrám :-). Naštěstí já jsem přišel už k pečlivě přepsaným datům, tak jsem se mohl věnovat luštění (díky týme!), což už pak nebylo až tak těžké. (-Y.)

Já uplatňuji vůči Y. disentní stanovisko, aspoň někde se mohu uplatnit ...

303. - Andy

Jo, docela pěkné. Měli jsme několik variant, zkusili jsme v souladu s předstartovními informacemi KACHNA, protože to obsahovalo to CH, na druhý pokus jsme použili název šifry. (-Y.)

305. - Scénář

Co jsem mohl sledovat, tak docela pracné (fuj, dohledávání faktografických informací na Internetu) (-Y.)

A opět disent (Yenyo, obtížnost devítka? to fakt ne, otočil jsem :) To, že Y. nekouká na mainstreamové filmy neznamená, že je to těžké :D

306. - Barevná tabulka

Koukal jsem do toho fakt dlouho, škoda že všechny barvy neměly konkrétní význam. Všimli jsme si, že u středně modré byly zabarveny číslovky na "-et" (deset, dvacet, třicet, čtyřicet). Ale tak nakonec mě to správné napadlo, tak asi dobrý. Majitelé aut značek, které své modely nepojmenovávají číselně (a Peugeotu :-), byli v nevýhodě. (-Y.)

307. - Křížovky bez legendy

Nevyřešili jsme. Zpětně dost haluzný nápad, ale přiznejme, že základní pozorování, že v první sekci je vždy stejný počet písmen, jsme neměli. (-Y.)


Tuto (jako jednu z mála) vyřešil můj školou povinný syn se svým týmem ... :-" Utahoval si ze mně ještě několikrát (B.)

401. - Barevné heslo

Řešitelné i bez konkrétní tabulky z autorského řešení pomocí úvahy "asi něco jako sedmisegmentový displej, možná s něčím trochu navíc, nevíme přesně s čím, ale tak dává to smysluplné slovo, tak to bude asi ono" (-Y.)

402. - Tabulka slov

Docela dlouho jsme to zkoušeli měřit a dělat s tím různé jiné věci. Třeba - mezi použitých počátečních 7 samohlásek jde vepsat 8 dalších chybějících, odpovídajících sloupečkům vlevo (CD, GHJ, MNPQR). Ale tak nakonec jsme to dali. (-Y.)

403. - Morseovabeceda

Rozluštěno jsme měli, chybělo trochu času (-Y.)

404. - Mřížky

Šachové úlohy jsou zlo (-Y.)

405. - Mlha

Čekal jsem větší haluznost, tohle skoro ani nebyla Mlha, vždyť tam bylo přímo napsané, jak se to řeší. (-Y.)

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu