Zážitky a reakce týmů


Tým "Přizdisráči" napsal:

Úvod

Díky moc za hezkou a napínavou hru! Klobouček zejména za úlohy 307 (Křížovky bez legendy), 308 (Divné kostky), 403 (Morseovaabeceda) – elegantní a čisté.

Naopak nesouhlasnou vlnovkou podtrhuju 304 (Společný osud) a 404 (Mřížky), kde mi přijde zřejmé, že autoři těchto šifer uměle a nahodile obě šifry ztížili. Napíšu k nim, proč si to myslím. (Dero)

304. - Společný osud

Tady jsme pohořeli, ale samozřejmě je to vina šifry, nikoli naše. Autorovi šifry bych tedy chtěl trochu promluvit do duše. :)

Ztížit šifru tím, že sloupečky s informacemi náhodně prohážu, tj. dám od sebe měsíc a den, kdy k události došlo, aby ty údaje zdánlivě nesouvisely, mi připadá zbytečně zákeřné a penalizující týmy, které věří tomu, že orgové se snaží vyprodukovat čistá zadání. A možná jsem paranoidní, ale ikonka smyčky mi taky přijde vybraná tak, aby nebylo patrné, že může jít o smyčku. Čekal bych něco jako "malé psací L" místo použitého "balónek ležící na zemi".

404. - Mřížky

Hezký nápad, ale nerozumím tomuto konkrétnímu provedení.

Proč není zobrazena celá tabulka 8×8? Proč u figur nejsou ukázány hodnoty pro vedlejší pole? Mám pocit, že odpověď na obojí je "aby nebylo tak zřejmé, že..." (jsou to šachy / figury jdou zleva doprava na posledním řádku).

Takové umělé zásahy do jinak čistého konceptu podle mě dělají z čisté jednoduché šifry šifru středně těžkou, škaredou. Stojí to za to? (Dero)

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu