Účastnický poplatek

Informace pro opozdilce:

Pokud se váš tým zaregistroval až po 27.2. nebo jste nestihli zaplatit včas, zaplaťte jedné z organizací, která umožňuje okamžitou platbu - APLA, Lékari bez hranic, Výukový web (Khanova škola, o.s.) nebo Skutočný darček. Certifikát či potrvrzení platby nám pak pošlete obratem a to nejpozději do sobotního dopoledne.

Náklady na tuto hru jsou nízké, pro nás organizátory peníze nepotřebujeme. Chceme ale zabránit machinacím s přihlašováním a zároveň pomoci jinde, proto budeme vybírat účastnický poplatek. Tento poplatek půjde ve prospěch níže uvedených neziskových organizací. Každý tým si vybere jednu z nich a přímo této organizaci zaplatí poplatek.

Minimální účastnický poplatek činí 100 Kč za tým. Tato částka je chápána jako záchytné minimum (tým hrající poprvé, co moc netuší, do čeho jde; tým bezdomovců hrajících z počítače ve veřejné knihovně; osamocený hráč; tým, co má děsnou alergii na neziskový sektor; ...). V průměru ale očekáváme vyšší startovné, přesná výše záleží na vás a na vašem vztahu k nabízeným neziskovkám.

Pro inspiraci uvádíme doporučené částky startovného, které nám udělají radost:

  • studenti: 60 Kč na hráče (300 Kč za pětičlenný tým, 12 EUR)
  • pracující: 100 Kč na hráče (500 Kč za pětičlenný tým, 20 EUR)
  • borci: 200 Kč na hráče (1000 Kč za pětičlenný tým, 40 EUR)
  • informatici: 2^8 Kč na hráče (2^10 Kč za 2^2členný tým)
  • kreativci: jiné kreativní částky (palindromy sudé délky, rok narození posledního dítěte, ...)

Příspěvek zaplaťte přímo na konto vámi vybrané organizace nebo pomocí certifiátu/potvrzení, které nám pošlete. Abychom vás motivovali k vyšším příspěvkům, fotogalerie týmů bude řazená dle jejich výše.

Přihlásit se a zaplatit je potřeba do pátku 27.2. 2015. Po tomto datu zkontrolujeme, zda peníze dorazily, a v případě nesrovnalostí vám v následujícím týdnu dáme vědět.

  1. Domácí hospic Vysočina, o.p.s

    Obecně prospěšná společnost se sídlem v Novém Městě na Moravě poskytuje terénní paliativní hospicovou péči vážně nemocným a umírajícím lidem, zejména onkologickým pacientům na Novoměstsku a od r. 2008 také v Jihlavě a jeho okolí. Naším posláním je doprovázet umírající a umožnit jim prožít důstojně a pokud je to možné v rodinném kruhu poslední týdny, někdy jen dny či hodiny svého života, a také pomáhat jejich rodinám, aby tuto krizovou situaci zvládli. Domácí hospicová péče je našim nosným programem. Poskytujeme také alternativu domácí péči na tzv. rodinném pokoji. K dispozici máme dva rodinné pokoje, umístěné na Oddělení dlouhodobě nemocných přímo v Nemocnici Nové Město na Moravě. Jedná se o nadstandardně zařízené pokoje, v nichž mohou rodina či blízcí pobývat u nemocného pacienta až do jeho úmrtí. Další naší činností je poradna Alej pro truchlící pozůstalé, kteří se těžce smiřují s odchodem svého blízkého. V rámci dobrovolnického programu navštěvují naši odborně proškolení dobrovolníci Domovy pro seniory a zařízení LDN.

    Více zde : http://www.hhv.cz/

    Číslo účtu je: 3364497349/0800
    Banka: Česká spořitelna
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  2. APLA - Asociace pomáhající lidem s autismem

    Asociace pomáhající lidem s autismem APLA-JM o.s. vznikla roku 2002 z iniciativy rodičů a odborníků, kteří pracují s osobami s poruchou autistického spektra (PAS), jako součást celostátní organizace APLA. Cílem sdružení je zkvalitnit péči o osoby s PAS v Jihomoravském kraji. Autisté nevnímají svět kolem sebe běžným způsobem, trpí tzv. "sociální slepotou". Mají potíže s chápáním symbolů a jejich dešifrováním, na svět se dívají přísně logicky a realisticky.
    Snažíme se proto všemi prostředky podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem i jejich rodinám v oblasti diagnostiky, podpory vzdělávacích programů, dalšího vzdělávání odborníků, postupné integrace a aktivního trávení volného času osob s PAS. Poskytujeme 2 registrované sociální služby ve smyslu zákona o sociálních službách - osobní asistence a ranou péči. Dále provozujeme dobrovolnické centrum s akreditací MV ČR, volnočasové aktivity, vzdělávací kurzy s udělenou akreditací od MPSV ČR pro odbornou i laickou veřejnost, pravidelná setkávání rodičů, kulturní akce a přednášky a další.

    Více zde : http://www.apla-jm.cz

    Na stránkách organizace v sekci "Jak nás můžete podpořit" přispějte prostřednictvím projektu on-line dárcovství Darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  3. Lékari bez hranic

    Podle Lékaru bez hranic mají všichni lidé právo na pomoc a ochranu svých základních potreb bez ohledu na národnost, barvu pleti, politické nebo náboženské presvedcení. Aby byla humanitární pomoc úcinná a dostalo se jí všem potrebným, musí být nestranná a nezávislá na politických ci ekonomických zájmech.

    Hlavní aktivitou organizace Lékari bez hranic je poskytování odborné lécebné a preventivní zdravotní péce lidem v nouzi. Základním cílem je záchrana lidských životu a pomoc ohroženým populacím prekonat krizi a usnadnit jejich návrat ke svým puvodním životum. Všechny ostatní aktivity (zásobování pitnou vodou, distribuce potravin apod.) vykonávají Lékari bez hranic jen docasne a to pouze v prípade, kdy je to nezbytné a na míste není žádná jiná organizace, která by je zajistila. Zajištení zdravotnické pomoci je tak hlavní cinností všech akcí Lékaru bez hranic.

    Více zde : http://www.lekari-bez-hranic.cz/

    Na stránkách organizace v sekci "Darujte/Chci zaslat jednorázový dar" přispějte prostřednictvím projektu on-line dárcovství Darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  4. Výukový web (Khanova škola, o.s.)

    Pomozte nám rozvíjet vzdelávací web, který by dokázal nadchnout deti pro vedení. Veríme, že volne dostupné a kvalitní výukové materiály mohou zmenit svet vzdelávání. Proto prekládáme, titulkujeme a dabujeme kvalitní výuková videa webu Khan Academy, ukazujeme ucitelum, jak tvorit a sdílet vlastní výuková videa a vyvíjíme webové aplikace pro systematické domácí i školní vzdelávání.
    Po 3 letech práce jsme zprístupnili 2400 videí z matematiky, fyziky, chemie, ekonomie i dalších oboru a inspirovali ceské tvurce, kterí již vytvorili stovky videí. To vše cesky a zdarma. Prejeme príjemnou zábavu a dekujeme!

    Více zde : https://khanovaskola.cz

    Číslo účtu je: 2800321231/2010 (transparentní úcet)
    Banka: FIO banka
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  5. VLK - Lesoochranárské zoskupenie (slovenská organizace)

    Občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1993, a ktorého cieľom je záchrana prirodzených lesov formou absolútneho nezasahovania do prírodných procesov. Sendvičové príspevky z 12. ročníka hry využijeme na právne služby súvisiace s ochranou stromov v aktuálnych kauzách (VD Slatinka, Biomasaker).

    Medzi najvýznamnejšie úspechy VLKa patrí:

    2001 a 2002 – zastavenie ťažby v mimoriadnej krásnej NPR Suchá dolina v západných Tatrách formou 40-ročného prenájmu (160 ha).
    2004 – založenie prvej súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia (21 ha) v Čergovskom pohorí a druhej rezervácie Rysia (30 ha) v Strážovských vrchoch. Vlčia bola vykúpená od súkromného majiteľa pomocou jedinečnej zbierky Kúp si svoj strom, Rysia prijatá ako dar od predošlého majiteľa.
    2005 – rozšírenie štátnej PR Udava z 52 ha na 393 ha.
    2007 – rozšírenie štátnej NPR Kyjovský prales z 53 ha na 397 ha.
    2008 – vyhlásenie štátnej PR Bisce s rozlohou 28 ha.
    2007 - 2009 zastavenie ťažby kalamitného dreva v nádherných dolinách Tichá a Kôprová /TANAP/.
    2006 – 2013 prikúpenie 50 ha lesa v blízkosti Vlčej v Čergovskom pohorí.
    2013 – 2014 dosiahli sme výrazné zlepšenie stavu ochrany vlkov na Slovensku – okrem iného zákaz lovu vlkov v rozsiahlych pohraničných územiach a zákaz lovu vlkov na spoločných poľovačkách.

    Více zde : www.wolf.sk

    Číslo účtu je: 383217353/7500 (ČSOB pro SR - pozor účet je v EUR) nebo 191010622/0300 (ČSOB pro ČR)
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  6. Skutočný darček (People in Need - slovenská organizace)

    Váš dar bude použitý v rámci projektov organizácie People in Need, ktoré sledujú päť hlavných priorít: VODA, ŠKOLY, OBŽIVA, ZDRAVIE a SLOVENSKO.
    Prvé štyri programy znamenajú naše priority v rámci humanitárnej a rozvojovej pomoci. Mnoho ľudí zomiera alebo sa nakazí chorobami v dôsledku pitia zdravotne škodlivej vody, preto kopeme a vŕtame studne, budujeme vodné rezervoáre, či poskytujeme miestnym deťom školenia o hygiene. Veríme tiež, že vzdelanie a dostatok škôl znamenajú cestu z chudoby, preto staviame a zariaďujeme nové školy. Obživa predstavuje ekonomickú sebestačnosť, umožňuje ľuďom získať prácu a uživi sa. V rámci programu zdravia pomáhame vybudovať nové nemocnice a kliniky ale aj školíme pôrodné sestry. Zároveň si uvedomujeme, že veľa sociálnych problémov máme aj doma na Slovensku. Preto sa program Slovensko snaží prispieť k zlepšeniu situácie detí zo sociálne slabých rodín podporou ich vzdelávania.
    Princíp je veľmi jednoduchý a vysvetlime si ho na príklade: Nákupom kozy prispejete do programu OBŽIVA. Za váš dar kúpime ľuďom v chudobných krajinách Afriky a Ázie kozu. Pokiaľ bude ale v danej chvíli predaných príliš veľa kôz a bude potrebnejšie nakúpiť iné prvky programu OBŽIVA ako napríklad ovce, poľnohospodárske náradie alebo sadeničky stromov, kúpime ich namiesto kozy. Za váš dar teda vždy nakúpime to najpotrebnejšie v programe OBŽIVA. Podobné je to v programoch ŠKOLY, ZDRAVIE, VODA a SLOVENSKO.

    Více zde : http://www.skutocnydarcek.sk

    Peníze se neposílají přímo na účet, ale prostřednictvím elektronického certifikátu, který můžete zakoupit online. Do vzkazu napište číslo a jméno týmu a pošlete jej na naši emailovou adresu.