Zážitky a reakce týmů

Tým "Proudoví krtci modří" napsal:



Děkujeme všem orgům za pěknou hru.
Asi nejvíc se nám líbila Infantilní křížovka.

Reportáž od obou tymu najdete jako obvykle na našich stránkách krtci.webz.cz.


Zápis modrého týmu:
Několik dnů před hrou nás postihla obvyklá únorová pohroma - Alča onemocněla. Naštěstí se s pomocí antibiotik rychle zotavila, takže jsme mohli hrát v plném počtu.

Z vyřešených úloh se nám hodně líbila Infantilní křížovka a Sloučenka.

Úkoly, které jsme nevyřešili:

101 - Noty
Hudebníci Alča i Honza zkoušeli noty přehrát na klavíru (asi jako všichny týmy), Vítek kontroloval jen počet not na linkách ale v osnovách odděleně (bohužel ne dohromady).

105 - Šotek
Hledali jsme úryvky na internetu, nenašli jsme Alenku (k ní jsme měli jen hodně staré vydání s nevhodným překladem). Získali jsme slova "Malý Princ po pátý ???". Čekali jsme něco jako "slovo" nebo podobně, takže když se Honzovi zdály divné "planety", nějak jsme to přehlédli. Kdybychom našli správně "obyvatel", nebylo by pochyb, co máme zadat. Chybou také bylo, že jsme se málo spoléhali na to, že to v textu uvidíme sami a ztratili spoustu času hledáním správných verzí. Na první čtení se ale nikomu nic nezdálo dovného. Škoda.

204 - Graf
Našli jsme slova "jídelna, výška, střed, základ, večer, hra, Mazda, břicho" - takže vlastně všechna slova objevena. Poslední dvě jsme měli špatně. Auto - když je vidět značka auta, považujeme to za úmysl, jak někdo podotkl v diskusi, mohlo tam být rukou nakreslené "obyčejné" auto. Život - když je azbukou zapsáno "život", musí se přece jednat o "břicho". To je nejen podle našeho týmu největší problém v zadání letošního Sendviče.

205 - Letíme na olympiádu
Čekali jsme Turín a ono to nějak nevycházelo, přístav jsme určili jako Terst, Honza se Svenem na Google Earth dohledali i názvy alpských vesniček na fotografii, ...
Tento úkol se mi z těch, co jsme nevyřešili, líbí nejvíc.

O přestávce jsme zhodnotili průběžné 27. místo (šest úkolů z deseti) jako dostatečné, s tím, že máme slušný čas a tudíž bude velmi dobré, když ve druhé polovině vyřešíme víc úkolů. Načež Honza naprosto klidně a s jistotou prohlásil:"Jo, tak to uděláme," tak jsme to tak udělali...

304 - Nové náboženství
Pomocí obarvení jsme přiřadili slova k odpovídajícím náboženstvím a Sven a Honza s velkým úsilím rozdělili slova do kategorií "bůh", "osoba (ne bůh)", "kniha", "časový údaj", "symbol",... Podle velmi matoucí informace (která podle nás vůbec nebyla potřeba) o čtyřech odpovědích na základní otázky jsme se snažili do devíti skupin napasovat čtyři údaje.

404. Podivné tvary (tipovali jsme správně ale nevyřešili)
Hledali jsme v několika atlasech (Svět, Evropa, ČR), ale nic nenašli. Zkoušeli hledat jsme spíš geografické celky než politické. Princip byl jasný.

305 - Obrázková signalizace
Rozdělili jsme obrázky do mnoha skupin a obarvili papír na příslušných pozicích obrázků. Z toho nic nevyšlo, takže jsme se zaměřili na druhý objev: obrázků se dvěma bílými místy dole bylo celkem 26, což jsou přece písmena abecedy. Poslední návrh před koncem hry bylo zkoumat emoce.

Nakonec jsme se zlepšili až na osmnácté místo, s čímž jsme všichni spokojení, hlavně máme dobrý pocit ze spolupráce. Příště se budeme snažit napravit některé menší chyby v řešení, které nás stály pár úkolů, k jejichž řešení jsme byli opravdu velmi blízko.
Například hádání slova z indicií (Graf) - zkušené týmy ví, že se musí hádat z několika slov a ne za všech, protože je dost pravděpodobné, že je některé slovo špatně nebo, v případě, kdy jsou všechna slova prozrazená - Svíčky, vás mohou některá slova plést, protože většinou nikdo nezná všechny potřebné asociace.

Každý něco vyřešil, pracovali jsme paralelně, týmově. V popisu výše není zmíněná dobrá práce všech členů na úkolech, které jsme zvládli.

Osobně mám pocit, že se všechno seběhlo strašně rychle a že si po skončení hry skoro nic nepamatuju. Byla to dost hektická hra a z výsledků je poznat, že uspěly nejen výkonově silné týmy, ale hlavně ty dobře a dlouhodobě sehrané (nebo týmy s lidmi, kteří ví, jak se sehrát...).

Zpět na zápisky