Zážitky a reakce týmů


Tým "Imperátoři" napsal:

Úvod

Na letošní Sendvič jsme se těšili. Taky to byla jedna z mála příležitostí vyzkoušet si hraní na dálku, pořádně jsme se na ně připravili a neponechali nic náhodě. Slíbili jsme si, jak spolu budeme spořádaně komunikovat a ukazovat si řešení a spolupracovat jako kdybychom seděli v jedné místnosti. A jak se budeme krotit v tipování hesel a jak překonáme loňský výkon. A jak to nakonec dopadlo?

101. - Čáry

Celkem standardní "rozehřívačka".

102. - Rušný týden

Moc pěkná týmová věc. Některé věci výrazně těžší a vyluštěno v podstatě jen z "PŘÍTEL" - s tím, že druhá půlka mezitajenky určitě povede na polyester.

103. - Obrázky a tajné písmo

Takovéhle věci mám moc rád.

104. - Rozkazovací

Jasná záležitost. Škoda jen naší zbrklosti, nedočítání do konce a půlhodinové ztráty.

105. - Kdo, co, čím

Tohle byla lahůdka. Zvlášť pro nás, co Dvořáka zbožňujeme. :-)

106. - Rodina

Brailla můžeme vždycky a v kterékoli podobě. :-)

107. - Tóny a intervaly

Další krásná věc ze které se dá udělat šifra. Oceňuji dobře zvolený název, ačkoli pro nás nebyly jakékoli nápovědy krom slepé mapy snad ani potřeba.

201. - Uspořádaná slova

Ach, to zoufalství, kdy člověk ví, co se s tím má udělat, ale jedna strana má jen monitor a druhá nemá potřebné rýsovací vybavení. Pro nás zbytečná ztráta.

202. - Písmo s popisky

Měli jsme špatně karetní barvy, ale třípísmenných slov co začínají a končí na O moc není.

203. - Tajemná

Princip jasný hned, doluštění bylo pracnější.

204. - Síť

Správný nápad se mihl, ale byl převálcován potřebou zkoušet méně primitivní principy. Poučení pro příště.

205. - Duel

Myslím, že jsme skončili u "Pyšné princezny". Odvolávám co jsem odvolal, slibuji co jsem slíbil a vžžžžžžm a žbluňk na kládě do řeky. Tohle bychom dali možná tak za týden a musel by to namluvit Pablo Francisco.

301. - Prehistorie rezistorů

Nalezení třetích vrcholů trojúhelníků bylo hotové rychle, ale spočítání křižovatek byl krok ryzího zoufalství.

302. - Kostičky

Další pěkná týmovka, teda podle toho co jsem slyšel od zbytku týmu. :-) Ale že by ten Rys byl kdovíjaká jistota, to zas ne.

303. - Vokální

Víte, že je to semafor, ale co s ním? Nakonec na sebe správný nápad nenechal dlouho čekat, když jsme zpočátku laborovali s tím, že čísla budou určovat polohu druhé ručičky.

304. - Ostrov pokladů

Nezavrhovat ošklivá písmena, i když tvoří polovinu mezitajenky! Tady jsme se asi utopili v pokusu ošklivá písmena transponovat.

305. - Tři roky

Milé. :-)

306. - Jak vyrobit časopis

Paráda, škoda, že ji můžu docenit až zpětně.

307. - AI obrázky

Ano, Nobelovy ceny míru byly hned první nápad, ale kvůli nedostatku dalších vodítek se myšlenka neujala.

401. - Tlačítková

Pěkné. Sice to byla hra pro jednoho hráče, ale zbytek týmu se mohl podílet aspoň heslem.

402. - kafkovY proměnY

Hezky udělaná binárka.

403. - Opravdu se do toho chcete pustit?

Čo? Někdo to sice luštil, rozvoj pí určitě taky padl, ale nic nás nevedlo k operaci se slovními hodnotami.

404. - Ohebná křížovka

Parádní nápad, ale pro nás i navzdory hudebnosti některých členů neluštitelné. Sekli jsme se na papežských schizmatech, barvách křížků a symbolice žrádla a obilí. Sice jsme zkrátili na "Be", ale tím pro nás veškeré autorské řešení šifry končilo.

405. - Mlha

Tahle mlha se mi snad jako jediná z šifer vyloženě nelíbila. Protipovali jsme na ni tři (kvůli mé zbrklosti vlastně čtyři) odpovědi jen proto, abychom i přes protesty některých hráčů stejně zkusili Plhu, kterého jsme na začátku zavrhli. Sice mě napadlo, že Mareček, Hliník, hrdobec a Tuček a kdovíco ještě jsou naznačeni jen kvůli upřesnění filmu, ale čekal bych, že z toho nápadu orgové vydolují něco rafinovanějšího a hlavně jednoznačnějšího.

Závěr

Velkou část z názorů na šifry uvádím ze zpětného pohledu, aniž bych se s nimi během hry pořádně seznámil. Počínaje druhou sadou šlo připojení a tedy i týmová komunikace s drobnými výkyvy postupně do kytek a částečně i díky tomu padla většina cílů, které jsme si na letošní Sendvič vytyčili. Včetně toho, že si budeme o přestávce navzájem dělat chutě, na což jsem se těšil skoro nejvíc. Na druhou stranu rozhodně nemůžu říct, že by pro nás Sendvič nebyl zážitkový, aspoň pro mě byl, a možná víc, než bych kdy čekal. :-)

Kvalita hry nakonec splnila očekávání. Trochu jsem se bál, jestli mi nebudou chybět pro mě k Sendviči neodmyslitelně patřící Ivošoviny, ale ve výsledku nebyla změna v sestavě orgů na charakteru hry nijak zásadně znát a letošní sestava orgů neomylně udržela vysokou laťku. Takže se budeme těšit na další ročník. Jeden Sendvič za rok je stejně málo, nemyslíte? :-D

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu