Účastnický poplatek

Informace pro opozdilce:

Pokud se váš tým zaregistroval až po 27.2. nebo jste nestihli zaplatit včas, zaplaťte jedné z organizací, která umožňuje online platbu. Certifikát či potrvrzení platby nám pak pošlete obratem a to nejpozději do sobotního dopoledne.

Náklady na tuto hru jsou nízké, pro nás organizátory peníze nepotřebujeme. Chceme ale zabránit machinacím s přihlašováním a zároveň pomoci jinde, proto budeme vybírat účastnický poplatek. Tento poplatek půjde ve prospěch níže uvedených neziskových organizací. Každý tým si vybere jednu z nich a přímo této organizaci zaplatí poplatek.

Minimální účastnický poplatek činí 100 Kč za tým. Tato částka je chápána jako záchytné minimum (tým hrající poprvé, co moc netuší, do čeho jde; tým bezdomovců hrajících z počítače ve veřejné knihovně; osamocený hráč; tým, co má děsnou alergii na neziskový sektor; ...). V průměru ale očekáváme vyšší startovné, přesná výše záleží na vás a na vašem vztahu k nabízeným neziskovkám.

Pro inspiraci uvádíme doporučené částky startovného, které nám udělají radost:

  • studenti: 60 Kč na hráče (300 Kč za pětičlenný tým, 12 EUR)
  • pracující: 100 Kč na hráče (500 Kč za pětičlenný tým, 20 EUR)
  • borci: 200 Kč na hráče (1000 Kč za pětičlenný tým, 40 EUR)
  • informatici: 2^8 Kč na hráče (2^10 Kč za 2^2členný tým)
  • kreativci: jiné kreativní částky (palindromy sudé délky, rok narození posledního dítěte, ...)

Příspěvek zaplaťte přímo na konto vámi vybrané organizace nebo pomocí certifiátu/potvrzení, které nám pošlete. Abychom vás motivovali k vyšším příspěvkům, fotogalerie týmů bude řazená dle jejich výše.

  1. Domácí hospic Vysočina, o.p.s (online platba)

    Obecně prospěšná společnost se sídlem v Novém Městě na Moravě poskytuje terénní paliativní hospicovou péči vážně nemocným a umírajícím lidem, zejména onkologickým pacientům, na Novoměstsku, Jihlavsku a Velkomeziříčsku. Naším posláním je doprovázet umírající a umožnit jim prožít důstojně a pokud je to možné v rodinném kruhu poslední týdny, někdy jen dny či hodiny svého života, a také pomáhat jejich rodinám, aby tuto krizovou situaci zvládli. Domácí hospicová péče je našim nosným programem. Poskytujeme také alternativu domácí péči na tzv. rodinném pokoji. K dispozici máme dva rodinné pokoje, umístěné na Oddělení dlouhodobě nemocných přímo v Nemocnici Nové Město na Moravě. Jedná se o nadstandardně zařízené pokoje, v nichž mohou rodina či blízcí pobývat u nemocného pacienta až do jeho úmrtí. Další naší činností je poradna Alej pro truchlící pozůstalé, kteří se těžce smiřují s odchodem svého blízkého. V rámci dobrovolnického programu navštěvují naši odborně proškolení dobrovolníci Domovy pro seniory a zařízení LDN.

    Více zde : https://www.hospicvysocina.cz
    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  2. Paspoint

    PASPOINT,z.ú. je nástupcem Asociace pomáhající lidem s autismem APLA - JM, která vznikla v roce 2002 z iniciativy rodičů a odborníků, kteří pracují s osobami s poruchami autistického spektra (PAS), jako součást celostátní organizace APLA s působností pro Jihomoravský kraj. Veškeré aktivity organizace vycházejí z obecného cíle zkvalitnit život lidem s PAS, snažíme se proto podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem.
    Snažíme se proto všemi prostředky podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem i jejich rodinám v oblasti diagnostiky, podpory vzdělávacích programů, dalšího vzdělávání odborníků, postupné integrace a aktivního trávení volného času osob s PAS. Poskytujeme 4 registrované sociální služby ve smyslu zákona o sociálních službách - osobní asistenci, ranou péči, sociální rehabilitaci a sociálně aktivizační službu. Dále provozujeme dobrovolnické centrum s akreditací MV ČR, volnočasové aktivity, vzdělávací kurzy s udělenou akreditací od MPSV ČR pro odbornou i laickou veřejnost, pravidelná setkávání rodičů, kulturní akce a přednášky a další. PASPOINT je nástupcem Asociace pomáhající lidem s autismem APLA JM, která vznikla v roce 2002 z iniciativy rodičů a odborníků, kteří pracují s osobami s poruchami autistického spektra (PAS), jako součást celostátní organizace APLA s působností pro Jihomoravský kraj. Veškeré aktivity organizace vycházejí z obecného cíle zkvalitnit život lidem s PAS, snažíme se proto podporovat systematickou a komplexní profesionální pomoc lidem s autismem.

    Více zde : https://www.paspoint.cz/

    Číslo účtu je: 2900 644 193/2010 (FIO Banka)
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  3. Lékari bez hranic (online platba)
    Podle Lékařů bez hranic mají všichni lidé právo na pomoc a ochranu svých základních potřeb bez ohledu na národnost, barvu pleti, politické nebo náboženské přesvědčení. Aby byla humanitární pomoc účinná a dostalo se jí všem potřebným, musí být nestranná a nezávislá na politických či ekonomických zájmech.

    Hlavní aktivitou organizace Lékaři bez hranic je poskytování odborné léčebné a preventivní zdravotní péče lidem v nouzi. Základním cílem je záchrana lidských životů a pomoc ohroženým populacím překonat krizi a usnadnit jejich návrat ke svým původním životům. Všechny ostatní aktivity (zásobování pitnou vodou, distribuce potravin apod.) vykonávají Lékaři bez hranic jen dočasně a to pouze v případě, kdy je to nezbytné a na místě není žádná jiná organizace, která by je zajistila. Zajištění zdravotnické pomoci je tak hlavní činností všech akcí Lékařů bez hranic.

    Více zde : http://www.lekari-bez-hranic.cz/

    Na stránkách organizace v sekci "Darujte" přispějte prostřednictvím projektu on-line dárcovství Darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  4. Zdravotní klaun (online platba)

    Zdravotní klaun je nezisková organizace s národní a mezinárodní působností, která přináší humor a radost hospitalizovaným dětem, geriatrickým pacientům a dalším potřebným v oblasti zdravotnictví. Tím přispívá ke zlepšení jejich psychického i celkového zdravotního stavu, a to prostřednictvím speciálně vyškolených zdravotních klaunů a souvisejících projektů.

    V současné době 86 zdravotních klaunů navštěvuje pravidelně 64 nemocnic a 7 domovů pro seniory. Aktivitou od roku 2001 si Zdravotní klaun vybudoval stabilní postavení, dobré jméno a velmi sympatickou tvář, která má podporou široké veřejnosti.

    Více zde : http://www.zdravotniklaun.cz/
    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.

  5. Klub svobodných matek (online platba)

    Od března v rámci našeho COVID programu pomáháme stovkám rodičů samoživitelů financemi na potraviny a nájem. Zahájili jsme spolupráci s projektem Spojimese.cz k propojení přímých dárců se samoživiteli pro materiální pomoc. Léto jsme zahájili krajskou kampaní na displejích v autobusech “Mě ZOO stejně nebaví”, platili dětem letní tábory, v našem eshopu jste mohli nakupovat dětem zážitky. Od konce prázdnin jsme dětem hradili školní pomůcky a notebooky s internetovým připojením na distanční výuku v rámci programu Back to school, závěr roku byl ve znamení vánoční kampaně, kdy jsme zajistili vánoční dárky více než 500 dětem z potřebných neúplných rodin.


    Více zde : https://www.klubsvobodnychmatek.cz

    Účastnický poplatek zaplaťte on-line přes portál darujme.cz. Po zaslání příspěvku (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.



  6. VLK - Lesoochranárské zoskupenie (slovenská organizace)

    Občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1993 a ktorého cieľom je záchrana prirodzených lesov formou absolútneho nezasahovania do prírodných procesov. Príspevky z hry Sendvič využijeme na výdavky spojené s kúpou lesných pozemkov v pohorí Čergov, na ktorých sa nebude robiť NIČ.

    Medzi najvýznamnejšie úspechy VLKa patrí:

    2004 – založenie prvej súkromnej prírodnej rezervácie Vlčia (21 ha) v Čergovskom pohorí a druhej rezervácie Rysia (30 ha) v Strážovských vrchoch.
    2005 a 2007 - rozšírenie PR Udava z 52 ha na 393 ha a NPR Kyjovský prales z 53 ha na 397 ha.
    2008 a 2015 – vyhlásenie PR Bisce s rozlohou 28 ha a PR Borsukov vrch s rozlohou 146 ha.
    2007 - 2009 zastavenie ťažby kalamitného dreva v dolinách Tichá a Kôprová /TANAP/.
    2013 – 2018 výrazné zlepšenie stavu ochrany vlkov na Slovensku.
    2006 – 2018 prikúpenie 84,52 ha lesa v blízkosti Vlčej v Čergovskom pohorí.
    2017 - na základe podnetov VLKa UNESCO požiadalo SR o zastavenie ťažby a poľovania na celom území podľa nominačného projektu pre slovenskú časť lokality Karpatské bukové pralesy.
    2014 - 2018 presadili sme zmenu zákona o podpore obnoviteľných zdrojov energie, ktorá zastavila dotovanie spaľovania kvalitného dreva a ukončila BIOMASAKER.
    2019 – 2020 nové prírodné rezervácie PR Vihorlatský prales (2 160 ha), PR Rydošová (88 ha) ako i súkromná PR Roháčia (17 ha).

    Více zde : www.wolf.sk

    Číslo účtu je: SK06 7500 0000 0003 8321 7353 (ČSOB pro SR - pozor účet je v EUR)  nebo 191010622/0300 (ČSOB pro ČR)
    Variabilním symbolem je šest číslic: 999 + trojmístné číslo vašeho týmu, které dostanete po registraci.

  7. Clovek v ohrození (slovenská organizace, online platba)

    Sme nezisková organizácia, ktorej cielom je pomáhat tým, ktorí to najviac potrebujú. Od roku 1999 podávame pomocnú ruku ludom, ktorých najrôznejšie okolnosti oberajú o ich ludskú dôstojnost a slobodu. Ludom, ktorí trpia dôsledkami vojen, obetiam prírodných katastrof, ci tým, ktorí žijú v podrucí autoritárskych režimov alebo žijú v podmienkach úplnej chudoby - rovnako vo svete, ako i na Slovensku.
    Více zde : http://clovekvohrozeni.sk/

    Po zaslání příspěvku pod odkazem "Darujte" (platba kartou nebo převodem na účet) dostanete emailové potvrzení a to nám společně s číslem a jménem týmu přepošlete na naši emailovou adresu.