Zážitky a reakce týmů


Tým "Přizdisráči" napsal:

Úvod

Děkujeme za Sendvič a tradičně fajn úlohy ve vysokém tempu. V posledním roce jsme toho moc nenašifrovali a tudíž se v prvním kole trochu trápili. Díky obtížnějšímu druhému kolu jsme měli šanci dotahovat a nakonec urvat fajn výsledek (druhé místo). Ale zase... už třikrát druzí a ani jedno vítězství? :'( Tak příště!

101. - Pyramida

Hezká úloha na rozjezd. Za tři sekundy jasné, co s tím, jenom to udělat.

102. - Transformace

Klasická sendvičová jednoduchá, kterou jsme si sami výrazně ztížili špatným pojmenováním na některých řádcích.

103. - Sendvič song

Díky za song, ale těch nápověd na "braní druhého" tam bylo tolik, že jsme v tom hledali větší záludnosti, než tam opravdu byly. Třicet minut jsme luštili, co znamená "JE TO ATOM". :)

105. - Rekonstrukce

Hezká. V první polovině jsme nestíhali, takže jsme ji coby úlohu, kterou nikdo nemá, vynechali. Trochu si říkám, že by neškodilo mít ty rozcestníky přiznaně indexované – nutnost ještě určit, který je který, mi přijde už trochu přes čáru.

107. - Obrázková

Naštěstí se to dalo umlátit i s částečnou znalostí správného autorského postupu i jen částí pojmenování.

201. - Seva

Tyhle "kouknu a vidím" mám na Sendviči rád. Letos bylo celkem jasné, že tahle úloha bude z tohoto soudku, takže jsem to prostě přečetl.

202. - Před rokem

Trochu divná, ale zároveň hezká tím, že po správném nápadu trvá doluštění doslova pár minut. Trochu zrádná tím, kolik textu používá ke kódování prosté a krátké morseovky.

203. - Sluneční

Vtipná, lehká, týmová. Potěšila.

204. - Postupně se odkrývající

Dobrý nápad. Nikdy bych neřekl, že nám bude tak dlouho trvat poznat pozpátku zapsané latinské názvy chemických prvků. Druhý krok se škrtáním písmen z českých názvů je fajn způsob, jak řadu dál randomizovat. Trochu mi vadilo, že řešením nebylo smysluplné slovo – zadávali bychom bývali s větší jistotou.

205. - Rovnice

Ivošu? :) Počítání půltonů považuje náš (víceméně amuzikální) tým za obskurní princip (v kontextu sendviče, na TMOU bychom to týmově umlátili) a po přečtení řešení jsme se docela plácali po zádech, že jsme šifře nevěnovali příliš pozornosti.

301. - Čtverečky

Hezká. Neluštil jsem, ale přijde mi, že dobře zvoleným heslem jste z potenciální prudy udělali elegantně řešitelnou úlohu. #bigBrainOrg

302. - Rušivá

No, jezdil jsem v tom obdélníku nazdařbůh dýl, než bych byl ochotný přiznat – a vysoký i nízký bod jsem našel metodou pokus-omyl. Až po obdržení instrukcí a po chvilce přemýšlení mi došlo, o co vlastně jde.

303. - Středové X

Taková (ne)standardní mřížka. Trochu záludná, ale mám pocit, že jsme si ji s Tomem docela namazali na chleba (taky jsme odevzdávali první).

304. - Sendvič video

Zapomněli na okurku!

306. - Tabulky

Tyhlety jazykové mám na Sendviči rád. Tahle byla více mechanická, než moje oblíbená KAPLANETA, kterou jsme tehdá nevyluštili o pár minut a kde tým až do úplného konce hry nebyl sto pochopit, co vůbec dělám. :) Letos to Tom umlátil skoro sám a já jenom přicmrndával. (Dero)

401. - Jména

Genadij nás navedl na víceméně správnou cestu, ale práce na jiných šifrách bylo hodně a tahle zůstala stranou skoro až do konce.

403. - Puberťácká

Poznej systém je dalším z tradičních Sendvičových postupů. Letos se vám podařil pěkný kousek. Pro nás relativně snadná a pomohla nám šplhat pořadím, protože ostatní týmy často narazily.

404. - Přídavné podstatné

Většinu těch songů neznám, ale strýček Google pomohl.

405. - Mlha

Překvapivě hustá Mlha. Nechytli jsme se do žádné pasti a vyluštili ji rychle. Když jsme se dověděli, že jsme ji vyluštili po šesti minutách (?) jako první, bylo nám jasné, že tady se bude kysnout. A taky heslo RUSKA je z kategorie "taková ta blbá podstatná jména, co nechceš zadat". Ale protože neznáme termín pro "ruská mlha", tak jsme to riskli.

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu