Zážitky a reakce týmů


Tým "Dopijem a pudem..." napsal:


Tak mi nějak přišlo vhodné napsat malé povídání a naší účasti na Sendviči 2008, tak tedy...

Býti nejrychlejší...
se nám opět nepodařilo. Minule nás předběhli slovenští imitátoři, letos asi 60 dalších týmů. Bylo to hlavně proto, že jsem vyfasoval Binární růžici, nad kterou jsem jenom seděl a smutně pokukoval po zadáních, která si rozebrali ostatní. Svými nejapnými poznámkami jsem neustále narušoval soustředění, přesto jsme však po dlouhých 26 minutách rozlouskli První myšlenky. Na Růžici jsem se vybodl a postupně se přifařoval k ostatním. Z první sady jsme zvládli 4 úkoly - nic moc.

Druhá sada
Jak už to tak u nás bývá, s přibližující se hodinou zveřejnění druhé sady opadal postupně náš zájem o Růžici a Námořníkovo pásmo. Opět jsme vyluštili 4 úkoly, Bojový národ byl pro nás příliš - mylně jsme se domnívali, že se jedná o popis postupné domestikace lučních kobylek, avšak představa luční kobylky překonávající Alpy na hřbetě divočáků nám přišla natolik absurdní, že jsme z této teorie nakonec upustili. A nyní další zajímavosti: Strom v nestandardní notaci jsme odhalili s pomocí vygůglování čísel 0,846153 a 1,857142. Rozličné indicie jsem vyřešil nenadálým vnuknutím při pobytu na záchodě (Když jsem vykročil ven se slovy: "už to mám," nikdo mi to nevěřil). Kód ve slohovce jsme nejdřív předpokládali tiskacím písmem, z toho nám vyšlo "maso", po přeorientování na psací jsme uviděli "ukol" a pak teprve "uhel". Po uzavření druhé sady jsme byli na pěkném pětadvacátém místě.

Přestávku...
jsme vyplnili rozpravou nad skromnou hostinou (šunky, sýry, salámy, zelenina, nakládaný bůček, ...), kterou nám připravila paní Michalová a Jitková. Tímto ještě jednou děkujeme.

Třetí sada
Byl jsem posazen ke generátoru obrázků, který byl na Michalo-Jitčiným počítači tak pomalej, že jsme stihli za celou hodinu vygenerovat asi tři obrázky. Vykapanou morseovku jsme neprolomili, páč jsme si mysleli, že to budou různý tekutiny (bažant - moč, svícen - vosk (jo, my to berem jako tekutinu), sopka - láva, šavle - krev, ...), ovšem nikam to nevedlo. Větu jsme rozebrali (teda Michal s Vojtou), ale už ji nezvládli napasovat do tabulky. Osmistěn jsme sice pochopili, ale špatně pojmenovali - oktaedr nám přišel jako dost cizí slovo na to, aby to mohlo být správně. Bohužel ne. Z třetí sady tedy pouze dvě šifry. Avšak musím poznamenat, že někdy v čase okolo 18.25 jsme byli na pěkném šestém místě!

...a čtvrtá sada
V Pravopise jsme odhalili jisté narážky na Slovensko. Dokonce i při mém náhodném čtení slov: "zvíře, jehož, chod, roje, včel, ..." a následném "to bude určitě medvěd" se všichni jenom zasmáli. (No, hlavně, že jste mě co pět minut posílali na záchod, ale když vám člověk řekne správný řešení...). Ještě byla sranda s Mlhou, když jsem - aniž bych to pořádně četl - jen tak z hecu vyzkoušel "kod", za což mi všichni náležitě vyhubovali. Nakonec jsme se vyškrábli (spíš tedy odškrábli) na 39. místo.

Díky...
za pěknou hru všem organizátorům i těm kteří nepodváděli a umístili se tak na pěkných místech za námi. Popravdě řečeno psát reportáže z neterénních her je vzhledem k počtu zážitků poněkud nezajímavé, avšak pořádek musí být...


Za Dopijem a pudem... Petr

Zpět na zápisky    -   Vizitka týmu